Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Антверпен вдигна 15 пъти таксата за регистрация на чужденец в общината

10 коментара

Общинските власти в белгийския град Антверпен изпълниха намерението си и утвърдиха мерки, с които ограничават допълнително достъпа на чужденци, съобщиха местните медии във вторник, цитирани от БТА.

С последното решение цената за регистрация в общината на чужденец се повишава близо 15 пъти - от 17 на 250 евро.

Регистрацията е задължителна процедура при престой над три месеца за граждани на ЕС и до няколко дни след пристигането на граждани от държави извън Общността.

Предложението е било подкрепено от управляващата местна коалиция, оглавявана от определяната като умерена националистическа партия Нов фламандски алианс, първата

политическа сила в страната.

От опозиционните сили за промяната са гласували единствено крайните националисти от Влаамс беланг (Фламандски интерес), за които социолозите отчитат постоянна загуба на доверие от избирателите.

Според общински съветници и юристи, мярката ще бъде обжалвана и вероятно ще бъде отхвърлена от съдебните власти, тъй като е в нарушение на закон от 1968 г., в който е записано, че таксите не могат да бъдат различни за белгийски и други граждани.

По-рано този месец новоизбраните градски власти съобщиха, че ще прекратят финансирането на медикаментите на незаконно пребиваващи, носители на ХИВ. Градската управа възнамерява също да не предоставя спешна медицинска помощ на нерегистрираните по надлежния ред чужденци.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

10 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #10

    До 3 Явно Първата и Втората Световна война повече ти харесват?!?

  2. Анонимен
    #9

    Официалната статистика сочи, че в Лондон вече цветните са повече от белите...това чака цяла западна европа, където си играят на човешки права. Интересно обаче, нас явно не ни броят за хора и все ни налагат рестрикции...

  3. Анонимен
    #8

    Както виждате става дума за повече пари, а белгийските властници са шампиони по съдиране на кожи, както на техните, така и на чуждите граждани...

  4. Анонимен
    #7

    Ние намалихме размера на инвестициите от чужденците-кандидати за българско гражданство.

  5. Анонимен
    #6

    estestveno e murzelivite arabi da platiat nay posle neshto

  6. Анонимен
    #5

    Имаше време, когато богатите европейци си внесоха черноработници, като представяха това за невиждан хуманен акт. Сега, обаче, палачинката се обърна и започнаха да си плащат за тарикатлъка.

  7. Анонимен
    #4

    Ами всъщност Антверпен няма да постигне нищо,освен че се излагат като простаци. Все по- малко хора ще се регистрират и понеже българите плащат, ще си платят 250 евро и пак ще ги избият от нещо. Дискриминацията спрямо чужденците показва как чужденците трябва да се отнасят към белгийците. Дойде ли белгиец може да го накарат да стои в унизително положение.

  8. Анонимен
    #3

    Обединена Европа е мит, който очаквам да се срути на пух и прах в близките няколко години. Ясно е, че всеки един от челновете на този съюз иска да запази своя суверенитет и не иска да допусне в границите си всякакви граждани и най-вече от последно присъединилите се. В исторически план всеки опит да се създаде подобен съюз е бил обречен на провал. Единствено САЩ са успяли до някъде да се справят, но при инвазията на жълтурковците мисля, че и техните дни са преброени...

  9. Анонимен
    #2

    М.Н. Орел, рак и щука - това са обединените европейци! И докато това продължава да е така, ще бъдат винаги втора, а може би трета (!) цигулка след САЩ, чиито граждани не са длъжни да плащат много специални и повишени такси, ако си напуснат родния щат и решат да се изместят в друг! И никой от зап.европейци не иска да знае друго, освен собствения си егоизъм! Ето, егоизмът е водещият в европейската политика, затова и обединена Европа, всъщност е дълбоко разединена Европа, за нищо няма да става!

  10. Анонимен
    #1

    Ех, европейци сме ний, ама недотам!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.