Съобщения за пресата 

Изберете 

 

Медиите могат да намерят тук информация за това как да следят дебата на Евровизия и резултатите от европейските избори. И двете събития ще се проведат в Европейския парламент в Брюксел.

Пленарна сесия 
AFET 
 

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъждат безпрецедентното нападение с дронове и ракети от Иран срещу Израел и призовават за допълнителни санкции срещу Иран.

Пленарна сесия 
 

Thursday, 25 April

Пленарна сесия 
AGRI 
 

Евродепутатите дадоха зелена светлина за преразглеждането на Общата селскостопанска политика (ОСП), за облекчаване на административната тежест за земеделските стопани в ЕС.

Пленарна сесия 
ENVI 
 

Преразгледаният закон има за цел да намали замърсяването на въздуха в ЕС за чиста и здравословна околна среда и да постигне визията на ЕС за нулево замърсяване на въздуха до 2050 г.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Април 2024 - Май 2024 
Изберете ден  
  1. Програма на председателя  
       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания