Съобщения за пресата 

Изберете 

 

Медиите могат да намерят тук информация за това как да следят дебата на Евровизия и резултатите от европейските избори. И двете събития ще се проведат в Европейския парламент в Брюксел.

Пленарна сесия 
AFET 
 

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъждат безпрецедентното нападение с дронове и ракети от Иран срещу Израел и призовават за допълнителни санкции срещу Иран.

Пленарна сесия 
AGRI 
 

Евродепутатите дадоха зелена светлина за преразглеждането на Общата селскостопанска политика (ОСП), за облекчаване на административната тежест за земеделските стопани в ЕС.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Май 2024 
Изберете ден  
       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания